BLOG

Van aanspreken naar bespreken

Het lijkt niet zo moeilijk, elkaar aanspreken. Door social media zijn we steeds beter in staat om ons zegje te doen. Ondanks, of juist door deze ontwikkeling van snel kunnen communiceren vinden we het moeilijker om elkaar aan te spreken.

Lees verder

Van nadenken naar voordenken

‘Material matters’ heet het boek dat Thomas Rau samen met zijn vrouw heeft geschreven en waar 20.000 ex. van zijn verkocht. Bevlogen vertelde hij zijn verhaal tijdens het congres van The New Builders.

Lees verder

Je blik bepaalt je beeld

In de Volkskrant van zaterdag 31 maart 2018 las ik een interessant interview met Zoë Papaikonomou en Annebregt Dijkman. Zij leggen het gebrek aan diversiteit in de media onder de loep in hun boek ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ Redacties zijn te wit in hun ogen.

Lees verder

De wal keert het schip

Medio december presenteerde het Economisch Instituut Bouwnijverheid (EIB) haar jaarlijkse arbeidsmarktcijfers. De komende 2-3 jaar heeft de sector 55.000 nieuwe vakmensen nodig. Ondanks het feit dat de bouwopleidingen weer een gelijke instroom kennen als vlak voor de bouwcrisis leveren deze de komende jaren onvoldoende vakmensen.

Lees verder

Vergroten van veiligheid

We zijn dagelijks met veiligheid bezig, hoewel misschien niet altijd bewust. Als ik naar mezelf kijk, begint dat al direct na het opstaan. Ik ga douchen en maak gebruik van een thermostaatknop.

Lees verder

ProGETonE: Versterken en verduurzamen

Bij de start van Centrum Veilig Wonen begin 2015 werd het al gezegd. Groningen staat voor zo’n unieke opgave dat de kennis die daar wordt opgedaan mogelijk internationaal van belang kan zijn. Tot nu toe haalde CVW vooral kennis uit het buitenland.

Lees verder